prostownica- jaka?
- Fryzomania
- Amator
Re: prostownica- jaka?
Od : Ania Grabska
Fryzomania Dba o Twoje włosy
Kom : 508 273 057 lub 510 126 236
Witam serdecznie:)
Na temat prostownic do włosów napisałam dużo informacji, które wg mnie są bardzo istotne tutaj. Wejdź i poczytaj:)
Pamiętaj, żeby wybrać prostownice odpowiednią dla Twoich włosów oraz to ,że prostownice do włosów typowo fryzjerskie są dużo bezpieczniejsze dla włosów niż zwykłe kupione w zwykłych marketach.
Fryzomania Dba o Twoje włosy
Kom : 508 273 057 lub 510 126 236
Witam serdecznie:)
Na temat prostownic do włosów napisałam dużo informacji, które wg mnie są bardzo istotne tutaj. Wejdź i poczytaj:)
Pamiętaj, żeby wybrać prostownice odpowiednią dla Twoich włosów oraz to ,że prostownice do włosów typowo fryzjerskie są dużo bezpieczniejsze dla włosów niż zwykłe kupione w zwykłych marketach.
jeśli już ktoś ma na zbyciu kilka stówek to polecam profesjonalną prostownicę ghd IV SALON STYLER, ale ze względu na cenę raczej szybko się nie zwróci.
A ja będę upierać się przy którymś z modelu Babyliss, póki co nie zawiodłam się an sprzęcie tej firmy i mogę śmiało polecać. oczywiście kwestia budżetu jest decydująca,ale lepiej kupić coś dobrego i solidnego co nie zniszczy naszych włosów.
Byle ten bez dopisku PARISSelective pisze:A ja będę upierać się przy którymś z modelu Babyliss, póki co nie zawiodłam się an sprzęcie tej firmy i mogę śmiało polecać. oczywiście kwestia budżetu jest decydująca,ale lepiej kupić coś dobrego i solidnego co nie zniszczy naszych włosów.
O wszelkich wątpliwościach i problemach proszę pisać w odpowiednich działach albo bezpośrednio do mnie na PW (czyli prywatną wiadomość).
Zachęcam wszystkich do promowania naszego forum.
-
- Laik
Witam,
czytając opinie dochodzę do wniosku, że BabyLiss pro to dobry wybór. Mam jednak dylemat jaki wybrać model :
Titanium Pulse BAB2091E czy Sleek Expert Nano Titanium BAB2072E ?
czy może mi ktoś doradzić?
pomóżcie!
czytając opinie dochodzę do wniosku, że BabyLiss pro to dobry wybór. Mam jednak dylemat jaki wybrać model :
Titanium Pulse BAB2091E czy Sleek Expert Nano Titanium BAB2072E ?
czy może mi ktoś doradzić?
pomóżcie!
Ja brałbym Sleek Expert Nano jest wygodna i doskonale nadaje się również do kręcenia. Ale Pozostałe też będą spoko.
O wszelkich wątpliwościach i problemach proszę pisać w odpowiednich działach albo bezpośrednio do mnie na PW (czyli prywatną wiadomość).
Witam !
Wydaje mi się, że nie będę tu nowa z zapytaniem
A więc, jestem na zakupie profesjonalnej prostownicy i od kilku dni szukam tej jedynej. Ale im więcej przeglądam i czytam tym mniej wiem, dlatego bardzo proszę o pomoc w wyborze. Dodam tylko, że włosy mam średniej długości takie prawie do połowy pleców, gęste, z natury bliżej im do tej prostej formy, jednakże bez prostowania się nie obejdzie...inaczej mam coś bliżej nieokreślonego treścią na głowie.
Z tego co znalazłam zainteresowały mnie :
BaByliss Sleek Expert Nano Titanium BAB2072E
Ga.ma IHT BLACK
lub też Ga.ma CP3 Nano Tourmaline ( jest jeszcze podobna z laserem, trochę droższa, ale widziałam opinię, że nie ma za wielkiej różnicy, więc po co przepłacać...)
I w zasadzie nie mogę się zdecydować, więc bardzo proszę o podpowiedź
Pozdrawiam !
Wydaje mi się, że nie będę tu nowa z zapytaniem

A więc, jestem na zakupie profesjonalnej prostownicy i od kilku dni szukam tej jedynej. Ale im więcej przeglądam i czytam tym mniej wiem, dlatego bardzo proszę o pomoc w wyborze. Dodam tylko, że włosy mam średniej długości takie prawie do połowy pleców, gęste, z natury bliżej im do tej prostej formy, jednakże bez prostowania się nie obejdzie...inaczej mam coś bliżej nieokreślonego treścią na głowie.
Z tego co znalazłam zainteresowały mnie :
BaByliss Sleek Expert Nano Titanium BAB2072E
Ga.ma IHT BLACK
lub też Ga.ma CP3 Nano Tourmaline ( jest jeszcze podobna z laserem, trochę droższa, ale widziałam opinię, że nie ma za wielkiej różnicy, więc po co przepłacać...)
I w zasadzie nie mogę się zdecydować, więc bardzo proszę o podpowiedź

Pozdrawiam !
- Pro-sprzet
- Amator
- Kontaktowanie:
Witam, z trzech podanych prostownic, zdecydowanie wybrałabym Ga.mę CP3 Nano Tourmaline. Prostownice Ga.ma to solidne i naprawdę bardzo dobre sprzęty. Firma ta oferuje dość dużo modeli, ale każdy z nich jest dobrze przemyślany i stworzony do konkretnego rodzaju włosów. CP3 Nano tourmaline to prostownica z turamlinowymi płytkami, które dzięki swej budowie (turmalin) wytwarzają naturalną jonizację! Włosy dzięki temu nie elektryzują się. CP3 Tourmalin laser Ion (również turmalinowa) posiada dodatkowo laserową jonizację - jest to prostownica przeznaczona do włosów, które są bardzo podatne na elektryzowanie, gdyż efekt jonizacji jest tutaj wzmocniony właśnie laserem.
Poleciłabym Tobie jeszcze CP3 Tourmalin Electronic - turmalinowa z regulacja temperatury i naturalną jonizacją przez płytki. Standardowo temperatura w prostownicach bez regulacji wynosi ok 200 stopni C, tutaj natomiast nagrzewa się od 160-230 stopni C. Przy grubych włosach ważne jest aby dobrze dobrać temperaturę.
Dlaczego nie Sleek Expert BaByliss Pro? Nie ma jonizacji, i jej cieńsze i dłuższe płytki sprawdzają się idealnie do włosów cieńszych i długich.
Dlaczego nie IHT Black? Te same właściwości, a cena zdecydowanie wyższa ze względu na nowy design prostownic Ga.ma.
Mam nadzieję, że rozwiałam Twoje wątpliwości
Pozdrawiam
Poleciłabym Tobie jeszcze CP3 Tourmalin Electronic - turmalinowa z regulacja temperatury i naturalną jonizacją przez płytki. Standardowo temperatura w prostownicach bez regulacji wynosi ok 200 stopni C, tutaj natomiast nagrzewa się od 160-230 stopni C. Przy grubych włosach ważne jest aby dobrze dobrać temperaturę.
Dlaczego nie Sleek Expert BaByliss Pro? Nie ma jonizacji, i jej cieńsze i dłuższe płytki sprawdzają się idealnie do włosów cieńszych i długich.
Dlaczego nie IHT Black? Te same właściwości, a cena zdecydowanie wyższa ze względu na nowy design prostownic Ga.ma.
Mam nadzieję, że rozwiałam Twoje wątpliwości

Pozdrawiam
Bardzo dziękuję za konkretną odpowiedź ! Chyba rzeczywiście się zdecyduję na tą Game CP3 Electronic
Dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam.

Dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam.
witam, chce zrobic fryzure jak na tym filmiku http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... GdkHW6n_hY
Interesuje mnie jaka musze kupic prostownice do wlosow mniej wiecej takiej dlugosci. Chyba jakas o cienkich plytkach? moglby mi ktos doradzic? wyslac jakies linki. Najlepiej jakas tania i w miare dobra
Interesuje mnie jaka musze kupic prostownice do wlosow mniej wiecej takiej dlugosci. Chyba jakas o cienkich plytkach? moglby mi ktos doradzic? wyslac jakies linki. Najlepiej jakas tania i w miare dobra

- Pro-sprzet
- Amator
- Kontaktowanie:
Witam, prostownica użyta na filmiku to ghd Gold Mini Styler za ok 750zł
Bardzo podobnym modelem do tego jest prostownica Ga.ma Ceramic Ion Technology 10mm. Kosztuje już tylko ok. 215zł. Do niedawna dostępny był jeszcze taki model prostownicy z firmy FOX. Nazywał się Optima XS, koszt ok 100zł, ale został on już wycofany i chyba ciężko będzie go znaleźć.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
a prostownice w granicach 100-150 zl jakies w miare dobre by sie znlazly z takich waskich?;)
ja mam taką prostownicę http://prostownica.pl/2011/05/22/prosto ... mp-ag3-15/ nawet nie wiem jaka to jest firma, dostałam ją od koleżanki, ale z tego co wiem to ona nie kosztuje więcej niż 120 zł. JEst dobra, ma regulację temperatury, dobrze prostuje włosy i generalnie to git 

Witam,
Jestem właśnie na etapie wyboru prostownicy i dostaję oczopląsu od czytania o różnych modelach. Zależy mi na profesjonalnym sprzęcie, bo prostuję włosy często i nie chcę ich zniszczyć. W dodatku mam włosy falowane i po wyprostowaniu wystarczy niewysoka nawet wilgotność, żeby końcowki zaczęły się wywijać
Już wiem, że potrzebuję jonizacji (mam nadzieję, że da radę moim włosom, ale nie mogę zdecydować się na model. Doradzicie coś w rozsądnej cenie, takiej do ok. 250 zł max? Z góry bardzo dziękuję.
Jestem właśnie na etapie wyboru prostownicy i dostaję oczopląsu od czytania o różnych modelach. Zależy mi na profesjonalnym sprzęcie, bo prostuję włosy często i nie chcę ich zniszczyć. W dodatku mam włosy falowane i po wyprostowaniu wystarczy niewysoka nawet wilgotność, żeby końcowki zaczęły się wywijać

- Fryzomania
- Amator
Witam,
profesjonalnych prostownic na rynku fryzjerskim faktycznie jest tyle, że idzie oczopląsu dostać
Moim zdaniem na szczególną uwagę zasługują na pewno prostownice Ga.ma. Modelem odpowiednim do włosów falowanych z tendencją do szybkiej reakcji na zmieniająca się pogodę jest na pewno Ga.ma CP3 Electronic. Jest To prostownica z płytami turmalinowymi, dzięki którym wydzielana jest pod wpływem ciepła jonizacja. Płytki turmalinowe bardzo dobrze prostują włosy, łatwo suną po włosach, maksymalnie zmniejszając tarcie. Regulacja temperatury w tej prostownicy jest bardzo ważnym atutem. Przy włosach falowanych należy dobrze ustawić temperaturę prostowania, aby za jednym przeciągnięciem prostownicy po paśmie włosów, były już super wyprostowane. W ten sposób ograniczamy szkodliwe oddziaływanie wysokiej temperatury na włosy. Jest to bardzo ważne, gdy chcemy maksymalnie zadbać o swoje włosy. Prostownica kosztuje ok. 250zł. Polecam
profesjonalnych prostownic na rynku fryzjerskim faktycznie jest tyle, że idzie oczopląsu dostać

-
- Amator
A mi się jeszcze podobają prostownice Pink Cherry Blossom (coś takiego) - zawodowe.
Ja osobiście używam prostownicy rowenta. Generalnie po wymianie już chyba tysiąca prostownic w moim życiu w końcu trafiłam na coś, co naprawdę mi się podoba. Nie mówię tu już o samym przezaczeniu prostownicy, bo oczywiście ładnie prostuje włosy, lecz o jej dodatkowych funkcjach. Szybko się nagrzewa, dzięki czemu nie muszę jej włączać pół godziny przed planowanym zabiegiem. Dodatkowo ma wbudowany czujnik, który odpowiada za wyłącznie prostownicy w przypadku gdy zapomnę sama tego zrobić. Nie muszę teraz dzwonić do siostry po wyjściu z domu i pytać się czy na pewno ją wyłączyłam 

-
- Laik
- Kontaktowanie:
Też mam prostownicę rowenta tylko troche inny model i naprawdę polecam.
-
- Laik
- Kontaktowanie:
tak , rowent to jest to !
Ja mam prostownice BaByliss Pro Sleek Expert BAB2072E i jestem z niej bardzo zadowolona, gł. ze względu na gładkie płytki ceramiczne które nie szarpią włosów, tymbardziej że mam je troche długie, i zawsze miałam z tym problem. Do tego płytki są szerokie więc można naraz prostować duże pasma włosów.
Polecam właścicielką bujnych czupryn

-
- Amator
ja od kilkunastu już lat kupuję prostownicę Remingtona. I jestem bardzo zadowolona z tej firmy. Mają duży wybór modeli i są na prawdę dobre. Dobrze prostują i nie niszczą przy tym tak włosów. Polecam poszukać czegoś w ich ofercie.
Ostatnio zmieniony 08 mar 2013, 10:58 przez krysia32, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Laik
mogłybyście polecić jakąs dobrą prostownicę w granicach ok. 100zł? jest tyle tego, specyfikacja techniczna jest strasznie podobna, a jak się wykłada pieniążki to się chce żeby było dobre i długo służyło 

hej niestety nie wynaleziono jeszcze prostownicy która nie niszczy włoskówSelective pisze:Jeśli szukasz prostownicy, która nie zniszczy Ci włosów po kilku użyciach i nie zrujnuje portfela, radziłabym, żeby rozejrzeć się za taką, która wysposażona będzie w regulację temperatury i turmalinowe płytki.

ale oczywiście regulacja miło widziana

Też ją mam i nikt mnie nie przekona że istnieje lepsza i tańsza!!!! miałam chyba już z 15 różnych i żywotność jednej to prawie rokpoppi pisze:Ja mam prostownice BaByliss Pro Sleek Expert BAB2072E i jestem z niej bardzo zadowolona, gł. ze względu na gładkie płytki ceramiczne które nie szarpią włosów, tymbardziej że mam je troche długie, i zawsze miałam z tym problem. Do tego płytki są szerokie więc można naraz prostować duże pasma włosów.