tonery do włosów -który wybrać?
tonery do włosów -który wybrać?
Hej,postanowilam sama zamowic sobie jakas dobra farbe fryzjerska lub toner
zainteresowaly mnie opinie o Matrix Scolor i Sync.color jednak niewiem na który sie zdecydować?
Mogłaby mi jakas fryzjerka pomóc? i jeśli kupie tubke farby lub kremu 60ml i aktywatora tez mam tyle to wymieszac calosc jednego z drugim?
Z góry dzięki,
zainteresowaly mnie opinie o Matrix Scolor i Sync.color jednak niewiem na który sie zdecydować?
Mogłaby mi jakas fryzjerka pomóc? i jeśli kupie tubke farby lub kremu 60ml i aktywatora tez mam tyle to wymieszac calosc jednego z drugim?
Z góry dzięki,
Re: tonery do włosów -który wybrać?
1. Socolor to farba trwale koloryzująca.
2. ColorSync to krem ton w ton to znaczy: nie rozjaśnisz, nie przyciemnisz tylko zmienisz odcień lub odświerzysz kolor.
3. Toner to specyficzna farbka do włosów którą zwykle kładzie się na rozjaśnione włosy. Zastosowanie ma raczej podczas robienia kontrastów w soczystych kolorach jak róż, zieleń itp - szybko się zmywa i te które znam nie wymagają utleniacza.
ad.1 i 2 do matrixa musisz mieć utleniacz z tej samej firmy (sprzedawane w 1L butelkach) inaczej kolor spłuka się bardzo szybko (o ile wogule wyjdzie jak trzeba).
Jeżeli masz możliwość zdobyć utleniacz to wszystko wyczytasz na ulotce farby.
W ulotce będzie napisane co i jak -
1:1 oznacza 60ml farby na 60ml utleniacza
1:1,5 oznacza 60ml farby na 90ml utleniacza
ad.2 color synk stosuje się ze specjalnym aktywatorem 2,7 albo 2,8% już nie pamiętam. Jak użyjesz innej 3% wody to teoretycznie nic się nie stanie ale w aktywatorze są związki wzmacniające utrzymywanie się koloru.
2. ColorSync to krem ton w ton to znaczy: nie rozjaśnisz, nie przyciemnisz tylko zmienisz odcień lub odświerzysz kolor.
3. Toner to specyficzna farbka do włosów którą zwykle kładzie się na rozjaśnione włosy. Zastosowanie ma raczej podczas robienia kontrastów w soczystych kolorach jak róż, zieleń itp - szybko się zmywa i te które znam nie wymagają utleniacza.
ad.1 i 2 do matrixa musisz mieć utleniacz z tej samej firmy (sprzedawane w 1L butelkach) inaczej kolor spłuka się bardzo szybko (o ile wogule wyjdzie jak trzeba).
Jeżeli masz możliwość zdobyć utleniacz to wszystko wyczytasz na ulotce farby.
W ulotce będzie napisane co i jak -
1:1 oznacza 60ml farby na 60ml utleniacza
1:1,5 oznacza 60ml farby na 90ml utleniacza
ad.2 color synk stosuje się ze specjalnym aktywatorem 2,7 albo 2,8% już nie pamiętam. Jak użyjesz innej 3% wody to teoretycznie nic się nie stanie ale w aktywatorze są związki wzmacniające utrzymywanie się koloru.
O wszelkich wątpliwościach i problemach proszę pisać w odpowiednich działach albo bezpośrednio do mnie na PW (czyli prywatną wiadomość).
Zachęcam wszystkich do promowania naszego forum.
Może mnie zmyliła pani fryzjerka ponieważ mowiła,że nałozy mi toner czarny na moje wlosy no ale nie bardzo odpowiadala mi cena takiego farbowania.Zdecydowalam się na Matrix SoColor kolor 2N z 3% wodą i 3dni temu podjęłam się tej koloryzacji,wyszło bardzo dobrze:)jestem zadowolona.Jednak mam pytanie jeśli farbuję zawsze na ten moj naturalny czarny to woda 3%może być? wyczytałam na jakims forum że jak woda ma wiecej % to kolor jest jasniejszy a jak mniej to ciemniejszy odcien wychodzi.Tak zrobilam i wyszlo dobrze.
Dziękuję za poradę;)
Dziękuję za poradę;)
Tak i nie. tzn Jeżeli farbujesz ton w ton (tj na odcień jaśniejszy lub ciemniejszy o max 1 poziom) to 3% jest ok.
na 6% możesz rozjaśnić do 3 tonów. Ale jeżeli wybierzesz farbę ciemniejszą od swoich włosów to farba będzie miała możliwość głębszej penetracji włosa i efekt będzie trwalszy.
Często na 3% stosuje się tak zwaną pigmentację. Czyli naniesienie koloru bazowego (przy drastycznej zmianie odcienia) a potem nakłada się kolor który w połączeniu daje dopiero efekt docelowy.
Oczywiście jeżeli 3% wystarcza to świetnie bo to mniej niszczy.
na 6% możesz rozjaśnić do 3 tonów. Ale jeżeli wybierzesz farbę ciemniejszą od swoich włosów to farba będzie miała możliwość głębszej penetracji włosa i efekt będzie trwalszy.
Często na 3% stosuje się tak zwaną pigmentację. Czyli naniesienie koloru bazowego (przy drastycznej zmianie odcienia) a potem nakłada się kolor który w połączeniu daje dopiero efekt docelowy.
Oczywiście jeżeli 3% wystarcza to świetnie bo to mniej niszczy.
O wszelkich wątpliwościach i problemach proszę pisać w odpowiednich działach albo bezpośrednio do mnie na PW (czyli prywatną wiadomość).
Tutaj mogę się zgodzić,pigmentacja to bardzo częsta praktyka, 3% wg mnie powinno w zupełności wystarczyć,ale w zasadzie to wszystko zależy od rodzaju włosów. A z tym niszczeniem to też fakt,nic tak nie uszkadza cebulek...
Witam w ofercie mamy toner do włosów od koloru do wyboru w różnej formie żelu w formie płynnej, kremowej oraz w tubie jak farba do włosów . Pozdrawiam Hurtownia Fryzjerska
-
- Laik
Witajcie , proszę o poradę.
Aktualnie mam włosy farbowane Elumenem kolorem kk, myślałam zeby zrobić ColorSync kolor 6RB albo 6RV. I teraz nasuwa mi się pytanie, czy ten ciemny kolor(na palecie widze, ze ciemny) zejdzie mi całkowicie do mojego rudego?

Aktualnie mam włosy farbowane Elumenem kolorem kk, myślałam zeby zrobić ColorSync kolor 6RB albo 6RV. I teraz nasuwa mi się pytanie, czy ten ciemny kolor(na palecie widze, ze ciemny) zejdzie mi całkowicie do mojego rudego?

-
- Laik
Tonery koloryzujące to łatwe w nakładaniu i w pełni zmywalne tzw. półtrwałe farby/kremy do włosów. Zazwyczaj po koloryzacji utrzymują się od kilku do kilkunastu umyć głowy. Wszystko zależy od struktury włosów, koloru, producenta i czasu nakładania. Ważne, aby włosy do koloryzacji zostały uprzednio rozjaśnione (w zależności od planowanego koloru do nałożenia - możemy rozjaśnić do odpowiedniego stopnia). Nie jest to konieczne w przypadku ciemnych odcieni tonerów aplikowanych na włosy np. jasny blond. Z reguły tonery do włosów można dowolnie ze sobą mieszać, by uzyskać jeszcze bardziej szalone efekty na głowie.
W sumie powyżej masz już wszystko dokładnie wyjaśnione,więc teraz tylko od Ciebie zależy co zrobisz i na jakie rozwiązanie się zdecydujesz. W kwestii kosmetyków do pielęgnacji czy koloryzacji włosów,to znajdziesz je także u nas,zapraszamy:)
Bardzo dobrej jakości farby w normalnej cenie - https://www.fryzomania.pl/blog/?p=1369
Ale jakie są wasze oczekiwania, to już inna kwestia. Ale naprawdę jakościowa farba nie musi kosztować kosmicznie dużo pieniędzy. Kwestia dopasowania odpowiedniego produktu.
Ale jakie są wasze oczekiwania, to już inna kwestia. Ale naprawdę jakościowa farba nie musi kosztować kosmicznie dużo pieniędzy. Kwestia dopasowania odpowiedniego produktu.
No te farby są super. Zrobiły na mnie ogromne wrażenie.
_____
http://unodental.pl/jak-wybrac-idealna- ... ce-wlosow/
_____
http://unodental.pl/jak-wybrac-idealna- ... ce-wlosow/
-
- Laik
Zgodzę się, te farby są ekstra!
Ja zawsze idę do sklepu fryzjerskiego, który jest akurat dwie ulice obok mojego salonu - i właśnie tam wybieram interesujące mnie tonery - czy to do zmiany koloru włosów na ekstrawagancki, czy też do dodania do farby i odświeżenia koloru.
No, w sklepach fryzjerskich zawsze dobrze doradzić potrafią.
Według mnie to zawsze jest indywidualna decyzja kogoś co chce
Ja jakoś jeszcze nigdy nie kupowałam tonera do włosów.
Ja zawsze jak używałam tonerów to kolor bardzo szybko mi schodził, dlatego od teraz tylko farby w naturalnych kolorach
Wejdź na stronę i dowiedz się o skutkach ubocznych kriolipolizy