przyciemnianie rozjasnianych włosów
przyciemnianie rozjasnianych włosów
Witam, mam taka sprawe - wiele lat rozjasniane wlosy. W chwili obecnej poltora miesiaca bez farby, odrosty 2 cm. Chcialabym przyciemnic zeby zaczely rosnac i odzyly. Polecono mi farby wella koleston 8/0 i 8/38. Pierwsza mam trzymac dluzej i najpierw, na koniec dolozyc druga. Tylko nie mam pojecia ile powinnam je trzymac, czy z czyms nie zmieszac, jak dolozyc 8/38? Prosze o pomoc i z gory dziekuje za rady
Re: przyciemnianie rozjasnianych włosów
najlepiej udać się w tym celu do fryzjera i poprosić o pasemka w kolorze odrostów, w ten sposób będą przyciemnione i będą wyglądać naturalnie 

Raczej refleksy - (słowo klucz)
Nie znam tych farb ale powinna być w środku ulotka - przeczytaj ze zrozumieniem i będziesz wiedzieć. Zwykle trzyma się ok 20 minut na całości a refleksy dodatkowo z 15min z tym, że obawiam się że różnica kolorystyczna przy takim doborze kolorów może być niewidoczna - dlatego za pierwszym razem udałbym się do fryzjera.
Nie znam tych farb ale powinna być w środku ulotka - przeczytaj ze zrozumieniem i będziesz wiedzieć. Zwykle trzyma się ok 20 minut na całości a refleksy dodatkowo z 15min z tym, że obawiam się że różnica kolorystyczna przy takim doborze kolorów może być niewidoczna - dlatego za pierwszym razem udałbym się do fryzjera.
O wszelkich wątpliwościach i problemach proszę pisać w odpowiednich działach albo bezpośrednio do mnie na PW (czyli prywatną wiadomość).
Zachęcam wszystkich do promowania naszego forum.
Zachęcam wszystkich do promowania naszego forum.
najlepiej udać się w tym celu do fryzjera i poprosić o pasemka w kolorze odrostów, w ten sposób będą przyciemnione i będą wyglądać naturalnie
...???

-
- Amator
Idź do fryzjera, który dobierze ci odcień i rodzaj farby do twoich potrzeb. Farbując na własną rękę ryzykujesz że farba ci się wypłucze z rozjaśnianych miejsc po kilku myciach
Dokładnie, przy dość radykalnych zmianach kolorów warto poradzić się specjalisty. Wieloletnie rozjaśnianie włosów bardzo je niszczy, przez co efekt własnoręcznej koloryzacji może nie być zadowalający. Warto udać się do fryzjera, który dodatkowo zregeneruje włosy.
Ja w takich sytuacjach proponuję ombre - przyciemnienie jedynie końców. Taka fryzura jest nadal modna, do tego nadaje lekkości włosom - http://kobietyn.eu/chcesz-odswiezyc-fry ... ety-ombre/. Rozjaśniane włosy zazwyczaj są bardziej zniszczone niż te nie rozjaśniane - kilka mocnych zabiegów w krótkim czasie bardzo je osłabi i będzie ciężko zregenerować.
Jezeli chcesz poznać jakieś niestandardowe fryzury to polecam Ci sprawdzić jeszcze tą stronę interentową http://www.modnafryzura.com.pl/fryzury/ ... metryczne/ jest to bardzo fajny portal w ktorym masz opisane różne ciekawe niestandardowe rozwiazania co do włosów. Warto się zapoznać z tą stroną ponieważ jest to bardzo fajna alternatywa na wiele powtarzalnych fryzur których na ulicach pełno.
-
- Laik
Wszystko się da zrobić tylko postaw na pewną fryzjerkę.
Ja się niestety nie bardzo na tym znam... Dlatego też nie będę w stanie pomóc...
Psy to ludzkie stworzenia - oznajmiła. - W przeciwieństwie do ludzi.
-
- Amator
- Kontaktowanie:
Zapraszam do salonu na konsultację
------------------------------------------------------
Medycyna estetyczna Odchudzanie Toruń Depilacja laserowa Toruń
Medycyna estetyczna Odchudzanie Toruń Depilacja laserowa Toruń
-
- Amator
- Kontaktowanie:
Producenci kosmetyków oferują szkolenia na których pokazują jak wykorzystywać ich produkty, polecam
-
- Amator
no właśnie to kwestia nazwy , jeden powie jasne refleksy drugi powie pasemka i mamy potem kłopoty
Myśli że dasz mi radę w otwartej walce? rzucam Ci wyzwanie na strzyżenie do gołej skóry