Jak pozbyć się blizny po oparzeniu?
Jak pozbyć się blizny po oparzeniu?
W młodości przytrafiło mi się paskudne oparzenie - jak uporać się z blizną, która w jego wyniku powstała? Czy można się jej pozbyć, ewentualnie znacznie zmniejszyć?
Re: Jak pozbyć się blizny po oparzeniu?
Jest taki rodzaj naśswietlań który redukuje stare blizny
Możesz też zacząć stosować plastry i żele silikonowe, które również działają nawet na blizny stare (z tym, że żeby zauważyć efekty, trzeba je stosować dłużej). Możesz o nich przeczytać na https://wszystkoobliznach.pl/ - z pewnością są rozsądniejszym rozwiązaniem, bo miedzy innymi mniej kosztownym, niż zabiegi operacyjne.
Zawsze bardzo trudno jest pozbyć się blizny po oparzeniu według mnie.
kinia744 a może powinnać wybrać się na karboksyterapię ? Ja nie miałam co prawda blizny po oparzeniu ale dość długo starałam się zlikwidować sporą i dość nieestetyczną bliznę po cc. Wybrałam się na konsultacje do wrocławskiego salonu COCO-TIME i tam kosmetyczka zaproponowała mi serię zabiegów karboksyterapii. To był strzał w 10
Myślę, że warto spróbować 

Polecam kremy na bazie pereł i złota, naprawdę zdają egzamin!
Olejek bio oil powinien tu się nieźle spisać, pamiętam jak kiedyś oparzyłam się papierosem i długo miałam brzydki ślad aż zaczełam go smarować tym olejkiem i powoli stawał się jaśniejszy i mniejszy