Problem z suchymi włosami
-
- Laik
Re: Problem z suchymi włosami
Też jestem zadowolona z odżywek tej firmy.
-
- Laik
Mi pomogły oleje i wcierki.
-
- Laik
Maska z proteinami mlecznymi jest bardzo dobra:)
-
- Laik
na suche zniszczone włosy, a przede wszystkim końcówki jest bardzo dobre serum z Biovax, polecam
-
- Laik
Również tak uważam, bo sama stosuję i widzę efekty.
-
- Laik
A nie spowodowało Wam to wypadania włosów?
-
- Laik
Wydaje mi się,że jeżeli chodzi o suche włosy, to jednym sposobem jest olejowanie, ja oprócz olejku arganowego i rycynowego ( zawarty jest w nafcie kosmetycznej) używam naturalnego kremu 7 oils z L'orient, przyznam, że dostałam go w prezencie, ale wiem, że można go dostać w sklepach z naturalnymi kosmetykami
-
- Laik
Ja też używam olejków w celu olejowania włosów, ale nie jestem pewna czy spełniają swoje zadanie, bo nie wiem czy wnikają w strukturę włosów...
-
- Laik
Dziewczyny, a próbowałyście kiedyś skorzystać z zabiegu sauny na włosy w gabinecie fryzjerskim? ktoś może mógłby podzielić się doświadczeniami? byłabym wdzięczna:)
-
- Laik
Ja słyszałam, że sauna na włosy, która jest robiona systematycznie wspaniale odżywia włosy i odbudowuje je, by wyglądały na zdrowe i lśniące.. sama zastanawiam się nad tego typu zabiegiem, tylko nie moge znaleźć salonu, który by się w tym preferował..
Ja korzystałam z takiej sauny na włosy i słuchajcie efekt jest niesamowity.. włosy są odżywione i zregenerowane, zauważyłam znacznie mniej zniszczonych włosów, a cała sauna kosztuje około 60zł za zabieg także tragedii nie ma:)
-
- Amator
Ja nigdy nie korzystałam z czegoś takiego więc też ciężko mi cokolwiek stwierdzić i doradzić. Proponuję zacząć od dobrej odzywki i olejku arganowego,w opinii wielu Użytkowniczek uznawany za złoty środek do pielęgnacji naszych włosów.
-
- Laik
zaczelam farbwac henna khadi i pomogla wlosy blyszczace i z zyciem wreszcie..
Od henny? Nie wydaje mi się,to akurat jeden z gorszych sposobów jeżeli chodzi o pielęgnację naszych włosów. W kilku powyższych postach słusznie mowa jest o tym aby wybrać dobry szampon z odżywką a do tego także polecam masę białkową na wzmocnienie końcówek.
tutaj znalazłam informacje o tym co stosować na suche włosy:
http://pieknojestwtobie.com/co-stosowac ... iwe-wlosy/
Jak myślicie czy takie sposoby będą dobre?
http://pieknojestwtobie.com/co-stosowac ... iwe-wlosy/
Jak myślicie czy takie sposoby będą dobre?
Ciężko się wypowiedzieć... Też mam suche włosy mimo stosowania bardzo dobrych kosmetyków. Farbuje je co 2 miesiące farbą goldwela, używam masek i szamponów loreal (fryzjerskich) czasem coś drogeryjnego, ale z wyższej półki. Nie prostuje. Susze, ale chronie je przed ciepłym powietrzem. Do tego olejki, sauna raz w tygodniu i zero efektów.
-
- Laik
Witam
Polecam szampon firmy KEUNE -Care Line Man Hydrate.Szampon delikatnie oczyszcza a także nawilż dość mocno myślę że by pomogło
Polecam szampon firmy KEUNE -Care Line Man Hydrate.Szampon delikatnie oczyszcza a także nawilż dość mocno myślę że by pomogło

O tej firmie pierwszy raz słyszę więc też cięzko mi cokolwiek napisać na ich temat,ale generalnie oprócz wspomnianych olejków polecam skrzyp polny,który także skutecznie odbuduje strukturę i zniszczone końcówki włosów.
Loreale ma bardzo dobrą oferte kosmetyków do suchych włosów.
Suche włosy potrzebują nawilżenia i odpowiedniej troski, bo często się łamią. Po każdym umyciu nakładaj odżywkę i przede wszystkim nie susz ich suszarką.
Już naprawdę nie wiem czy potraktować moje włosy, a raczej siano, które mam na głowie. Niby przestałam używać suszarki, a dalej wyglądają okropnie.
-
- Laik
Ja używam odżywki zakupionej w tym sklepie http://hurtownia-fryzjerska.info/katego ... -i-balsamy . Sama ma mzniczone i suche włosy, a z odżywką tam zakupioną już niedługo do końca pozbawie się tego problemu na zawsze.
-
- Laik
- Kontaktowanie:
a co z włosami, które sa suche bardzo na końcach i się przetłuszczają u nasady?
http://www.fotnart.pl
http://www.fotnart.pl
Dobra maska i sauna raz w tygodniu powinna pomóc.
-
- Laik
Olejek rycynowy świetnie działa na osłabione rzęsy, dlatego sprawdzi się też w przypadku włosów. Najpierw zmieszaj jedną łyżkę takiego oleju z trzema łyżkami nafty kosmetycznej i zagęść odżywką do włosów, której zwykle używasz. Zamiast odżywki możesz użyć też żółtka jaja z odrobiną soku z cytryny. Następnie nałóż maskę na włosy, owiń ręcznikiem (możesz najpierw owinąć włosy folią) i trzymaj tak przez minimum pół godziny. Jeśli mieszanka zostanie na głowie dłużej też nic się nie stanie. Na koniec dokładnie umyj włosy szamponem.